22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

MTOSB öğrencileri Amerika’ya gitti
   

MersinTarsus Organize Sanayi Bölgesi Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi FRC Robot Takımı, 30 yıldır düzenlenen liselerarası robotik yarışması FIRST Robotics Competition’a katılmak üzere Amerika’ya gitti.

 
   

913 Mart tarihleri arasında Amerika’nın Los Angeles kentinde yapılacak olan ve 50 takımın mücadele edeceği turnuva öncesinde, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yılmaz, Bölge Müdür Yardımcısı Pınar Özal Kanık ve Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Esma Kök ile birlikte MTOSB Başkanı Sabri Tekli’yi ziyaret eden öğrenciler, ‘kupa’ sözü verdiler.


Öğrencilerin ziyaretinde konuşan Başkan Tekli, "FIRST Robotik Yarışması (FRC) uluslararası liseler arası robotik yarışmasıdır. Her yıl dünyanın dört bir yanından lise öğrencilerinden oluşan takımlar, koçlar ve mentorlar, 6 haftalık zaman diliminde 56 kilo ağırlığında oyun oynayan robot inşa ederler. Robotlar topları hedef yerlere atmak, diskleri belirli hedeflere atmak, barlara asılmak ve robotları denge kirişlerinde dengelemek gibi görevleri tamamlarlar. Oyun, gerekli görevlerle her yıl değişir. Takımlara standart parça seti verilirken aynı zamanda kendilerine bir bütçe oluşturup özel parçalar almaları veya üretilmesine teşvik edilir. FIRST Robotik Yarışması, çocuklara saygı çerçevesi içerisinde teknolojik mücadeleyi aşılayan bir program. Bizim lisemizin öğrencileri de bu konuda kendilerini fazlasıyla geliştirdiler. Amerika’ya giden takımımıza başarılar diliyorum. Burada öncelik kupa kazanmak değil, başarılı bir şekilde ülkemizi, Mersinimizi ve MTOSB’yi temsil etmeleridir. İnanıyorum ki, Amerika’da elde ettikleri tecrübe ile takımımız bambaşka bir vizyon kazanacak" dedi.

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA