22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Büyükşehir, “Umut Çocuk” Heykelini Mersin’e Kazandırıyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Heykeltıraş Ayla Turan’ın çalışmalarına başladığı “Umut Çocuk” heykelini Mersin için “İnanç ve Umut Yılı” olan 2022’de yeni yapılacak Kent Meydanı’nda Mersinlilere armağan edecek.

 
   

Başkan Seçer, “2022 yılı inanç ve umut yılı olsun” demişti

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2022 yılını Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki coşku dolu kutlamada Mersinlilerle birlikte karşılamıştı. Yeni yılın ilk dakikalarında binlerce Mersinliye seslenen Başkan Seçer, Önce kendimize inanalım, Mersinimize inanalım, ülkemize inanalım. Umut edelim; 2022 yılı inanç ve umut yılı olsun, yeni yılınız kutlu olsun” demişti.

 

Sanatçı Ayla Turan, bu yıl kente bir “Umut Çocuk” heykeli kazandırmak için Macit Özcan Tesisleri’nde çalışmalara başladı. Heykelin tamamlandıktan sonra kent merkezinde yapımı süren katlı otoparkın üstünde yer alacak Kent Meydanı’na yerleştirilmesi planlandı.

 

“Dünyanın pek çok ülkesine gidip oralarda heykel yapıyorum”

 

1992 yılında başladığı Mimar Sinan Üniversitesi Heykel Bölümü’nü bitirip 1996 yılında İstanbul’da açtığı atölyesinde çalışmalara başladığını belirten Sanatçı Ayla Turan, “Amerika’dan Japonya’ya, Çin’e, Endonezya’ya kadar dünyanın pek çok ülkesine gidip oralarda da heykel yapıyorum” dedi. Heykele duyduğu meraktan da söz eden Turan, “Çocukluğumdan beri herhalde böyle bir şey var. Herkesin oynadığı çamurlarla ben de oynadım ve ondan sonra tabi herhalde sanatsal tarafım ağır bastı. Ondan sonra Güzel Sanatlar’a başlayıp Heykel Bölümü’nü seçtim, orada devam ettim” diye konuştu.

 

Şimdi Mersin için bir “Umut Çocuk”u yapıyorum”

 

Üniversite yıllarından bu yana çocuksu çalışmalar yaptığını vurgulayan Ayla Turan, “Umut Çocuk” heykelinden de söz ederek, “Bu çocuğu herkes “Umut Çocuğu” olarak adlandırdı ve benimle de çok özdeşleşti. Hep beyaz figürler yapıyorum. Polyester, mermer, ağaç veya metal gibi farklı malzemelerden de yapıyorum. Umut Çocuk da aslında ilk Gezi Direnişi’yle başladı. O dönem 2013’te Almanya’daydım ve bir şey yapmam gerekiyordu. Herkes burada, o direnişe destek oluyor. Ben de o gün ‘ne yapacağım’ diye düşünürken ortaya bu çıktı. Öyle başladı, ondan sonra devam etti. Birçok farklı varyasyonunu yaptım. Şimdi Mersin için bir Umut Çocuğu yapıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

“Çok fazla karanlığa gömüldük, artık aydınlığa çıkmanın zamanı”

 

Başkan Seçer’in “2022 yılı inanç ve umut yılı olsun” sözlerini de değerlendiren Turan, Umut sözcüğü çok pozitif değil her zaman. Çünkü olumsuz bir durum içinde doğan bir şey. Hepimizin en çok ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. Başka türlü de çıkışı yok. Umut etmemiz lazım ki bu hem motivasyon için iyi olsun hem de iyi şeyler yapmak için iyi olsun. Çok fazla karanlığa gömüldük, artık aydınlığa çıkmanın zamanı. Umutlu olmaya inanmamız lazım” dedi.

 

Sürdürdüğü çalışmaları yerinde görmeleri için Mersinlileri Macit Özcan Tesisleri’ne davet eden Turan, heykelle ilgili de bilgi vererek, “5 parçadan oluşuyor. Hepsi farklı. 2 kol, 2 bacak. Burada 5 tane blok var. 1 aydır hazırlanıyor bunlar. Mermer ocağından seçildi, boyutlarını verdim. Kesildiler. Şimdi de bu 5 parçayı ayrı ayrı çalışıyoruz. Kemal Tufan ve İranlı Heykeltıraş Majid Haghighi de bana yardım etmek için geldiler” diye konuştu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA