22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Kamerun’dan işbirliği çağrısı
   

Kamerun Belediyeler Başkanı Augustin Tamba, Mersinli iş insanlarını ticari işbirliğine davet etti. Özellikle ağaç ve orman ürünleri, tekstil ve turizm konusunda birlikte hareket edilebileceğini kaydeden Tamba, “Ülkemizdeki belediye başkanlarının tümü zenginliklerimizi ülkelerarası çalışma ile artırabileceğimize inanıyor. Biz birlikte çalışmaya hazırız” dedi.

 
   

Kamerun İş Fırsatları Toplantısı 15 belediye başkanının katılımıyla Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) gerçekleştirildi. İlk olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ile bir araya gelen Kamerun Heyeti, kent ekonomisine dair yapılan sohbetin ardından iş insanlarıyla buluşup ülkelerini tanıttı. Toplantıda doğal zenginlikleriyle öne çıkan Kamerun’un yatırımcı ülkelere her zaman kucak açtığını dile getiren Tamba, işbirliği içinde oldukları ülkelerin tamamıyla ‘kazan kazan’ anlayışı içinde hareket ettiklerini vurguladı. Kamerun’un bereketli toprakları ve zengin su kaynakları ile tarım ve hayvancılık için oldukça elverişli bir ülke olduğunu belirten Tamba, şu bilgileri paylaştı:  “Aynı zamanda orman açısından da oldukça zenginiz. Amazon Ormanlarının ardından ağaç ve orman zenginliği bakımından ikinci sıradayız. Bu durum özellikle mobilya sektöründe önemli yol almamızı beraberinde getirdi. Bu alanda kendimizi güçlü hissediyoruz. Aynı zamanda Afrika’da turizm potansiyeli en yüksek ülkelerden birisiyiz. Gerek okyanus gerekse orman zenginliğimiz, doğal zenginliklerimiz bu alandaki gücümüzü artırıyor. Otel ve gayrimenkul üzerine yapılacak yatırımlarda sağladığımız vergisel avantajların da yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğuna inanıyoruz.  Yer altı zenginliklerimiz de oldukça fazla. Granit gibi değerli taşların yanı sıra altın ve pırlanta potansiyeli bakımından da iddialıyız. Bu noktada da ticari bağlamda iyi işler yapabileceğimizi, bu alandaki yatırımları değerlendirebileceğimizi düşünüyorum.” Alüminyum ve medikal malzeme ticaretinde de iyi durumda olduklarını ve kendilerine güvendiklerini ifade eden Tamba, bu alanda da geliştiklerini ve beraber ticaret yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. 


Tekstili de birlikte çalışılabilecek sektörler arasında gösteren Tamba, “Tekstil sektöründe de Afrika’nın en iyisi olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu alanı da hep birlikte geliştirebiliriz” ifadelerini kullandı. Üretimin zamanında yerine ulaşabilmesi için gelişmiş bir lojistik altyapıya sahip olduklarını, aynı zamanda güvenlik noktasında da sorun yaşanmayacağını belirten Tamba, “Kamerun güçlü bir ülke. 374 bölgemiz var. Şu an için belediye başkanlarımızın az bir bölümü burada ama 374 bölgenin tamamının belediye başkanları birlikte projeler üretiyoruz. Hepimizin ortak amacı pazarımızı ve zenginliklerimizi büyütmek, ülkeler arası çalışmak. Tüm bölgelerin güçlü özelliklerini birleştirmek için ekonomik bir kemer oluşturmak. Kimi bölge tarımda kimi lojistikte, turizmde, mobilyada kimi tekstilde güçlü ama bize düşen bu güçleri birleştirmek. Sizinle de hangi alanlarda işbirliği yapabileceğimizi belirlemek istiyoruz” dedi.  Etkinlik ikili görüşmeler ve üyelerin merak ettiği soruları belediye başkanlarına yöneltmesiyle son buldu. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA