22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Çocuklar için gönüllü farkındalık
   

MAYSA DERYAYEVA

 
   

İki yıl önce Adıyaman Çelikhan ilçesi Kurudere köyünde atamayan edebiyat öğretmeni Metin Karaman ile, emekli tarih öğretmeni Yüksek Tunç Çelebi ve bir grup gönüllü kadın aracığıyla   Okuma Bilgi ve Özgürlük gönüllü grubu kuruldu. Okuma Bilgi ve Özgürlük Grubu tarafından, okuma grubuna katılan köy çocukları  için Mersin turu düzenledi. Çocuklar iki günlük Tarsus Gençlik Kampında vakit geçirdik sonra Mersin turu yaptı. Etkinlik hakkında bilgi veren emekli tarih öğretmeni Yüksel Tunç Çelebi, çocukların unutamayacağı an yaşadığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adıyaman ili Çelikhan ilçesi Kurudere köyündeki çocukların daha çok kitap okuması için kurulan Okuma Bilgi ve Özgürlük grubuna katılan çocuklar, Mersin’e geziye geldi. Mersin’de ve Tarsus’ta birçok etkinliğe katılan çocuklar doyasıya eğlenceli bir vakit geçirdi. Okuma Bilgi ve Özgürlük grubunun gönüllü kurucularından biri olan emekli tarih öğretmeni Yüksel Tunç Çelebi, köy çocukları için otuza yakın gönüllü kadınla ve atamayan edebiyat öğretmeni Metin Karamanla bu grubu kurduklarını belirtti. Köy çocuklarının okumaları, kendilerini geliştirmeleri için birçok yardımda bulunduklarını belirten Çelebi, kitap okuyan çocukları ödüllendirmek amacıyla Mersin’e gezi düzenlediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“TARSUS GENÇLİK KAMPINDA GÜZEL VAKİT GEÇİRDİK”

 

Mersin’e gezinin ilk durağının Tarsus Gençlik Kampı oldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi aracığıyla, okuma grubundaki çocuklar Tarsus Gençlik Kampında eğlenceli vakit geçirdi.  Toplam 17 öğrenci, 2 veli katıldığı etkinlik hakkında bilgi veren Çelebi, “Pandemi döneminde eğitimden uzaktan yapılması nedeniyle biz kitap okuma grubu kurduk. Öğrenciler arasında abla kardeş kişi başı 150 tane kitap okudu.  150 tane kitap okuyunca ödüllendirmek istedik. Çocuklar iki günlük Tarsus Gençlik kampında kaldı. Toplam 17 kişi ve 2 veli ve atanamayan öğretmen Metin Karaman etkinlikte eşlik etti.  Tarsus Gençlik Kampında çocuklar güzel bir vakit geçirdi Tarsus’ta bir kamp vardı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu aracığıyla, okumu grubunu Tarsus’u gezdirdik. Yardımlarından dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesine ve Şerife Hasoğlu Dokucu’ya teşekkür ederiz. Bilgi Evinin bugün kapalı olmasına rağmen Şerife hanım sağ olsun 3 öğrencimizi özel araçla bilgi evine ziyaret götürdü” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ”

Çocuklar, etkinliğin son gününde Mersin’de geçirdi. İlk olarak Atatürk Evine başlayan etkinlikte çocuklar, tekne turuna arkeoloji müzesine, deniz müzesine ve alışveriş merkezi Marinaya gitti. Çocukların hoş vakit geçirdiğini ifade eden Çelebi, “Bu etkinliğe katılan ilkokulu dördüncü sınıftan lise son sınıfa kadar olan çocuklar katılım sağladı. Etkinliğe katılan çocuklar çok memnun katıldılar ve unutamayacakları bir hatıra yaşadılar. Çocuklar doyasıya lunaparkta eğlendi. Mersin Marina Lunaparka sponsorluklarından dolayı, grup üyelerinde yapılan yardımdan dolayı teşekkür ederiz. Pınarbaşı Belediyesi bu etkinlikte yol masrafını karşıladı ve onlara teşekkür ederiz. Okuma Bilgi ve Özgürlük Grubuna katkı sağlayan herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA