22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Başkan Seçer: “Biz Kıbrıs’ı Bir Parçamız Olarak Görüyoruz”
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 39’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tebrik kabulüne katılarak, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli’yi kutladı.

 
   

Başkan Seçer: “2 ayrı devlet de olsak, bir milletiz”

KKTC Mersin Başkonsolosluğu’nda gerçekleşen tebrik kabulünde yaptığı konuşmaya, 39 yıl önce kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlık mücadelesine katkı veren Rauf Denktaş, Fazıl Küçük başta olmak üzere, tüm kahramanları saygıyla ve minnetle andığını belirterek başlayan Başkan Seçer, “Her ne kadar 2 ayrı devlet de olsak, bir milletiz. Biz Kıbrıs'ı, bizim bir parçamız olarak görüyoruz. Zaten coğrafya olarak da kendi ilimize, yaşadığımız ilimize çok yakın bir yer. Fiziki yakınlık da, Mersinliler olarak bize daha farklı bir duygu veriyor” dedi.  

Birlik ve beraberlik içerisinde her zaman yavru vatanın menfaatleri için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını kaydeden Başkan Seçer, “Ben de bir kez daha bayramınızı kutluyorum ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulma aşamasına kadar mücadele eden, canını veren, gazi olan bütün kahramanlara saygılarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Başkonsolos Mendeli: “39 yıl önce, Kıbrıs Türk halkı için bir dönüm noktasıydı”

Başkan Seçer’i Başkonsolosluk’ta görmekten dolayı duyduğu mutluluğu ve onuru ifade ederken, bu yılki kutlamaların İstanbul'daki terör olayı nedeniyle gerek Mersin’de gerekse de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde daha buruk geçtiğini ifade eden KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, “İnşallah bundan sonraki dönemlerde de Anavatanımızın desteğiyle, tanınma yolunda da atılan adımları daha da geliştirerek, güçlendirerek ileriye aktaracağız. Kıbrıs Türk halkı 1963 ve 1974 yılları arasındaki 11 yıl boyunca yokluk, izolasyon, ölüm tehlikesi, korku ve şiddetle mücadele ederek bugünlere geldi. 39 yıl önce Kurucu Cumhurbaşkanımız, o gün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilanını tüm dünyaya duyururken, Kıbrıs Türk halkı için bu bir dönüm noktasıydı ve bu tarihten sonra bizler siyasi eşitliğimizden, kendi yönetimimizden ve anavatanımızdan ayrılmayacağımızı tüm dünyaya duyurduk” ifadelerini kullandı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA