22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Üretici maliyetine muz satamıyor
   

CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel muz üreticilerinin maliyetine dahi satış yapamadıklarını söyledi. CHP’li Gökçel, “Muz üreticisi bin bir emekle bin bir masrafla muzu üretiyor ama hasat ettiğinde masrafını karşılayacak fiyata ürünü satamıyor” dedi.

 
   

Her geçen maliyetlerin arttığına değinen Mersinli muz Üreticisi, “Gübre fiyatları geçen yıldan beri yüzde 200 yüzde 300 arttı. Mazot fiyatı zaten ortada. Şuan 9 lira maliyeti olan muzu 9 liraya satamıyoruz” dedi.

Tüccarların kesime gelmediğine değinen Mersinli üretici, “Muzu kesecek olan tüccar gelmemeye başladı. 15 gündür tüccar gelip kesmiyor” dedi.

CHP’li Gökçel, pazarda muz fiyatlarının pahalılığına dikkat çekerek “Şu da bir gerçek. Pazarda ilk tarafta görülen muzları ithal diyerek 40 TL’ye satıyorlar.

İkinci tarafta kalanları da yerli muz diye 15 TL’ye satıyorlar. Burada hem çiftçiyi bitirecek politika uyguluyorlar hem de 9 liraya aldıkları muzu 40 liraya vatandaşa satıyorlar. Bu adil değil” diye tepki gösterdi.

 

Muz üretiminin kontrolsüzce arttığını vurgulayan CHP’li Gökçel, “Muz üretimi artıyor.

Planlı bir üretim yapılmıyor. İleride bu muz üreticimize sıkıntı yaratacak dedik. Geldiğimiz noktada muz üreticisi 9 TL’ye üretiyor, 9 liraya ürününü satmak istiyor ama alıcı gelmiyor.

Bu bir plansızlıktır. Mutlaka planlı tarıma geçilmesi gerektiğini vurguluyoruz.

Son yıllarda muz üretimi gerçekten ülke ihtiyacının üzerinde üretilir hale geldi. Muzun ihracatı da yok.

Dolaysıyla bu üretime sınırlama getirilmesi lazım” dedi.

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA