22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

“Uğur Mumcu’dan Hrant Dink’e tüm aydınları anıyoruz”
   

Mersin’de Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş, 29 Ekim Kadınlar Derneği ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği üyeleri Uğur Mumcu’yu andı.Atatürk Parkı içindeki Mumcu anıtı önünde yapılan anma töreninde dernekler adına ADD Şube Başkanı Serdar Erkan konuşma yaptı.

 
   

İçinde bulunduğumuz haftanın Adalet ve Demokrasi Haftası olduğuna değinen Erkan, “Bugün buraya sadece Uğur Mumcu’yu anmak için toplanmadık. Bugün aslında,  özellikle 90’lı yıllarda faili meçhul olarak katledilen ADD’nin kurucu başkanlarından Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Gaffar Okan, Eşref Bitlis, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu,  Hırant Dink, Tahir Elçi gibi ağızlarına  “Atatürk, bağımsızlık ve barış”  sözcüklerinin birini aldığı için katledilen ve failleri hala bulunamayan bu toprakların yetiştirdiği tüm aydınlarımız ile 70’lerin ve 80’lerin karanlığında katledilen Abdi İpekçi, Çetin Emeç ve Metin Göktepe gibi gazetecilerimizi,  Uğur Mumcu’nun şahsında anmak için toplandık” dedi.

Emperyalist güçlerin 1950’lerden beri Atatürk Cumhuriyetini, onun kurumlarını, kavramlarını ve birikimlerini talan ederek içini boşaltmaya çalıştıklarını kaydeden Erkan, “Bugün itiraf etmeliyiz ki, epeyi mesafe almışlardır. Ancak şu da bir gerçektir ki, Anadolu insanının içindeki Atatürk sevgisini, bağımsızlık düşüncesini ve barış özlemini asla yok edememişlerdir. Aksine, halkımız BOP projesinin sonuçlarını, kuzeyimizde ve güneyimizdeki savaşı ve yarattığı yıkımları ve yerlerini yurtlarını terk edip ülkemize sığınan mültecileri ve çektikleri sıkıntı ve acıları gördükçe “Atatürk, Bağımsızlık ve Barış” sözcüklerine ve kuruluş ilkelerine daha fazla sahip çıkmaktadır. Bu nedenle bu topraklarda Atatürkçü düşünce ve Atatürkçüler yaşadığı sürece, Uğur Mumcu ve katledilen tüm aydınlarımızla birlikte bu topraklarda barış da sonsuza dek yaşayacak ve yaşatılacaktır” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA