22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Mersin’de 2 hastane afet hastanesi oldu
   

Mersin Şehir Hastanesi ile Toros Devlet Hastanesinde afet durumu nedeniyle poliklinik hizmetleri durduruldu. Her iki hastane de depremin vurduğu Hatay ve İskenderun’dan getirilecek hastaların tedavisi için kullanılacak.

 
   

Pazartesi sabah saatlerinde meydana gelen büyük depremle yıkılan Hatay’da sağlık tesislerinin de zarar görmesi nedeniyle enkaz altından çıkarılan ve durumu ağır olan hastalar Mersin’deki hastanelere getirilecek.

Hatay ve İskenderun’dan hasta nakli için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı emrindeki TGC İskenderun gemisi kullanılacak.

Hasta nakli için ayrıca Mersin-Kıbrıs arasında sefer yapan gemi ve feribotlar da kullanılacak. Bu nedenle Mersin-Kıbrıs arasındaki seferler ikinci bir yazıya kadar durduruldu ve gemicilik acentelerinden envanterlerindeki gemi ve feribotları bildirmeleri istendi.

 

Hatay ve İskenderun’dan gelecek yaralılar ve hastalar için Mersin Toros Devlet Hastanesi ile Mersin Şehir Hastanesi kullanılacak.

Bu iki hastanede acil servis, kadın doğum dışınki tüm polikliniklerde işlemler durduruldu, önceden alınan randevular iptal edildi.

Şehir Hastanesinde 1263, Toros Devlet Hastanesinde 400 adet olmak üzere toplam 1663 adet yatak, depremzedelerin tedavisi sürecinde kullanılacak.

Mersin Valiliği İl Sağlık Müdürlüğünden ikinci bir yazı gelene kadar her iki hastanede de poliklinik hizmeti verilmeyecek, randevu oluşturulmayacak.

Hastanelerde poliklinik hizmetlerinin durdurulduğu, randevuların iptal edildiği Mersin’deki hastalara telefon mesajıyla bildirilmediği için birçok hasta randevu iptalini hastanede öğrendi.

 

 

 

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA