22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri Depremzedeler İçin Pijama Dikiyor
   

Toplumsal, çevresel ve sosyal olaylarda aldıkları rol ile beğeni kazanan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri, bu kez depremzedeler için kolları sıvadı. Kahramanmaraş’ta gerçekleşen ve 10 ili büyük ölçüde etkileyen deprem sonrası dikiş makinalarının başına oturan Mezitli Belediyesi Gönüllüleri depremzedeler için pijama dikmeye başladı.

 
   

Menderes Mahallesi Gönüllüevinin kadınları kendi imkanlarıyla kumaş alarak ve bölge sakinlerinin de desteğiyle depremzedeler için erkek, kadın ve çocuk pijamaları ve çocuk battaniyesi dikiyor.

Gönüllü kadınların hummalı çalışması, çevrede oturan vatandaşların da büyük desteğini alıyor. Gönüllülerle birlikte dikişe yardım eden kurs eğitmeni Solmaz Aldağ, “Bu zor zamanda el ele vermeliyiz. Kim ne yapabiliyorsa destek olmalı. Çorbada bizim de tuzumuz olsun. Bizim de elimizden bu geliyor. İnsanlarımız için el ele bir arada olmaktan dolayı gururluyuz” dediler.

Türkiye’nin çok büyük bir felaket yaşadığını dile getiren Menderes Mahallesi Gönüllü Evi Sorumlusu Afitap Duru, “Depremde bu soğuk havada zor durumda kalan insanlarımız için sıcak tutsun diye polar pijama ve battaniye dikiyoruz. Çevremizden de büyük destekler alıyoruz. Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerimiz var, vatandaşlarımız var. İlk gün 60 pijamayı diktik. Ara vermeden dikmeye devam ediyoruz. Elimize malzeme geldiği sürece biz gece gündüz demeden dikmeye devam edeceğiz. Tüm arkadaşlarımızın eline sağlık” dedi.

Zor zamanda omuz omuza durmanın geleneklerimizde olduğunu ifade eden Duru, “Daha önce bu tür çalışmalarımız devam ediyordu. Ancak biz deprem sonrası bu yönde bir ihtiyaç olduğunu tespit ederek çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Elinden bu tür iş gelen herkesi bizlere destek olmaya davet ediyoruz. Yardımlaşmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İnsanlar soğukta zor durumdayken kendilerinin de Mersin’in güzel havasında ısınamayacağına vurgu yapan Duru, “Artık eve gidesimiz, yemek yiyesimiz gelmiyor. Hiç durmadan üretmek ve destek olmak istiyoruz. Bu bizi vicdanen de rahatlattığı gibi bir terapi görevi de görüyor. Umarım doğru ellere gider ve ihtiyaç sahiplerine ulaşır” ifadelerine yer verdi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA