22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Açılışını 9. Senfoni İle Yapıyor
   

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılışı, Ludwig van Beethoven’in ‘9. Senfoni’si ile yapılacak.

 
   

15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılışı, Ludwig van Beethoven’in ‘9. Senfoni’si ile yapılacak. Prof. Rengim Gökmen yönetiminde Türkiye’nin opera yıldızlarının seslendireceği açılış konserinde Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu’nun da yer alacak.

Festivalin açılış konseri, 11 Mayıs 2016 Çarşamba akşamı Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştirilecek. Konserde, Türkiye’nin opera yıldızları Bengi İspir Özdülger, Ezgi Karakaya, Aykut Çınar ve Teyfik Rodos solist sanatçı olarak, bir başyapıt olan 9. Senfoni’yi sanatseverlerle buluşturacak.

İlk seslendirilişi 7 Mayıs 1824 tarihinde Viyana’da gerçekleştirilen, dünyanın başlıca orkestralarının repertuvarlarında halen başyapıt olarak yer alan eser, bu kez Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Devlet Çoksesli Korosu’nun yorumu ve Prof. Rengim Gökmen’in yönetiminde 15. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin açılışında seslendirilecek.
Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, açılış konseriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Uzun hazırlık döneminden sonra festivalimiz, büyük bestekar Beethoven’ın 9. Senfoni’si ile perdelerini açıyor. Dünyaca bilinen ve sevilen 9. Senfoni, dostluk ve kardeşlik içinde yaşama isteğimizle halkımızı buluşturacak” dedi.
Konser öncesi gerçekleştirilecek etkinlikte ise Festival Ödülleri’nin yanı sıra 6. Beste Yarışması’nda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verilecek.

FESTİVALDE 30 KORO MERSİNLİLERLE BULUŞACAK
Öte yandan, festival kapsamında gerçekleştirilecek olan 17. Mersin Polifonik Korolar Şenliği de 6-7 Mayıs 2016 tarihlerinde Mersin Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Türkiye’nin dört bir yanından gelen koroların buluştuğu etkinliklerde, 30 koro Opera Sahnesi’nde farklı seanslarda yer alacak. İki gün sürecek Korolar Şenliği ücretsiz ve halka açık olacak.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA