18:20  SERDAR ERKAN’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR BARıŞıN, UMUDUN ,DAYANıŞMANıN VE KARDEŞLIĞIMIZI ARıMSADıĞıMıZ VE YAŞATTıĞıMıZ GÜNLERIDIR”  19:26  MTSO, ULUSLARARASı TEMASLAR VE SEKTÖREL ÇALıŞMALARA ODAKLANDı  22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı 

Cumhuriyet Kadınları Derneği’nden Liyakata Dayalı Yeni Bir Atama Çağrısı
   

Cumhuriyet Kadınları Derneği Mersin Şube Başkanı Muazzez Benzetsel, Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür’ün Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’na getirilen Ensar Vakfı’nın yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın atamasının geri çekilmesi için yaptığı çağrıyı paylaştı.

 
   

Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, “TTK Başkanlığına liyakata dayalı yeni bir atama bekliyoruz” dedi

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanlığı’na getirilen Ensar Vakfı’nın yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın atamasının geri çekilmesini isteyerek; “Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyor ve liyakata dayalı yeni bir atama yapması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Prof. Dr. Tülin Oygür, dün (26.04.2020) CKD Genel Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, Atatürk’ün, TTK’nu “Türk tarih ve medeniyetini ilmî surette tetkik etmek” amacıyla kurdurduğunu anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"TTK’nun başına, ‘din ve ahlak eğitimini amaç edindiğini’ ifade eden Ensar Vakfı’nın yöneticisi ve Milli Mücadelemize ihanet eden İskilipli Atıf Hoca’nın ‘savunucusu’ bir akademisyenin atanması ise milli değerlerimiz ve milli birliğimizle bağdaşmamaktadır.

TTK Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ahmet Yaramış’ın dünya ve Türkiye meselelerini ne şekilde ele aldığı kendisinin konusudur. Ancak Atatürk’ün talimatıyla kurulan ve zamanında Yusuf Akçura’ların, Enver Ziya Karal’ların başkanlık ettiği bu kurumun başına, Atatürk’ü ve düşüncelerini, bilime-gerçeğe dayalı bakışla kavramış bir bilim insanının getirilmesini beklemek hepimizin konusudur.”

Prof. Dr. Oygür, açıklamasında milletimizin PKK; FETÖ; IŞİD gibi her biri ABD piyonu olan, bölücü ve gerici terör örgütlerine karşı verilen mücadelede birleşmekte olduğunu da kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En son 23 Nisan akşamı, İstiklal Marşımızın, milletçe tek ağızdan okunduğu dakikalarda, bir kere daha görüldüğü gibi; birliğimizin temelinde, Atatürk ve onun milli egemenlik ve bağımsızlık ülküsü yatmaktadır.

Atatürk’ün yolunda, birlik ve beraberliğimiz için mücadele eden CKD olarak, Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyor ve milli birliğimizin temel direği olan, Atatürk’ün kurduğu bu kurumun başkanlığına yaptığı atamayı geri çekerek; liyakate dayalı yeni bir atama yapması çağrısında bulunuyoruz”

Son söz olarak bildirmek isteriz ki birlik ve beraberliğimize, milletimizin iradesiyle ulaşacağımıza inanıyor; yakın geleceğin güçlü ve mutlu Türkiye’sini, bu iradenin hayata geçireceğine, sonuna kadar güveniyoruz.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 


  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA