22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Başkan Özyiğit “Türkiye’deki En Güzel Ve En Özel Kreşi Yapacağız”
   

Hayata geçirdiği projelerle Mersin’e değer katmaya devam eden Yenişehir Belediyesi şimdi de Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasına uygun Kreş ve Gündüz Bakımevi yapıyor.

 
   

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, İçel TV’de yayınlanan Seda İlgi’nin hazırlayıp sunduğu Gündem Programı’na konuk oldu. Başkan Özyiğit, bir yandan korona virüs salgını ile yoğun olarak mücadele ettiklerini diğer yandan de proje üretmeye devam ettiklerini ifade etti.

BAŞKAN ÖZYİĞİT, “YENİŞEHİRİMİZE ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN”

Canlı olarak yayınlanan programda Yenişehirlilere kreş müjdesi veren Başkan Özyiğit, “Hazırladığımız Kreş ve Gündüz Bakımevi Projesi, çevre ile son derece uyumlu, temiz enerjinin kullanıldığı, LEED sertifikalı bir proje olacak.  Bu sertifika enerji ve çevre dostu projelere veriliyor. LEED sertifikalı projeler enerji, su ve doğalgaz kaynakları tasarrufu sağlar. Projemizde daha az atık üretecek ve insan sağlını destekleyecek.  En üst seviyeden sertifikayı almak istiyoruz. Amacımız örnek bir kreş oluşturmak. Kreşimizde temiz enerji kullanacağız, ayrıca malzemelerimiz geri dönüşümlü olacak. Biz Yenişehir Belediyesi olarak yaptığımız tüm projelerde kaliteye önem veriyoruz ve hiçbir zaman geçiştirme iş yapmadık. Projemizi hazırlandık, bir bağışçımız da var. Projeyi tek katlı olacak şekilde yapacağız. Kreşlerin katlı olması çocuklarımız için risk oluşturabiliyor. Kreşimizin ortasında bahçe avlu olacak, çocuklarımız güvenle bu avluda yeşillikler içerisinde vakit geçirebilecek. Ve yine kreş alanımızda çocuklarımıza yönelik hobi bahçesi olacak. Bu bahçemizde çocuklarımız kendileri ürün ekip biçebilecek. Doğa ile iç içe olacaklar. Yenişehirimize şimdiden hayırlı olsun.”ifadelerini kullandı.

YENİŞEHİR HALK KART DAĞITIMI BAŞLIYOR

İhtiyaç sahiplerine hafta içerisinde Yenişehir Halk Kartı dağıtmaya başlayacaklarını aktaran Başkan Özyiğit, “Çalışmalarımız tamamlandı, bu hafta içerisinde Yenişehir Halk Kartı 400 ihtiyaç sahibi aileye dağıtmış olacağız. Kartlarda nakit yüklü olacak, kart sahipleri sadece Yenişehir esnafından alış veriş yapılacak. Esnafımız da alışverişlerde yüzde dörtlük bir indirimle projeye katkı sağlıyor.  Dolayısıyla bu bir Yenişehir dayanışmasıdır. Yenişehir Belediyesinin bütçesi halkındır. Ve biz de her yıl bu bütçenin yüzde birini vatandaşlarımıza dağıtacağız.” şeklinde konuştu.

YENİŞEHİR TV İLE SANAT VE SPOR KURSLARI DEVAM EDİYOR

Spor ve sanat kurslarına Yenişehir TV üzerinden devam ettiklerini söyleyen Başkan Abdullah Özyiğit “Yenişehir TV’yi kurduk. Tenis, plates, yoga, zumba gibi spor ve drama gibi sanat kurslarımız, bunun yanında söyleşiler de şuan Yenişehir TV üzerinden halkımıza ulaşıyor. Kültür, sanat ve spor merkezlerimizi korona virüs nedeniyle kapatmak zorunda kaldık. Ama eğitimlerimize kurduğumuz Yenişehir TV üzerinden devam ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımızdan canlı olarak yayınlar yapıyoruz. Vatandaşlarımız bu kursları takip etsinler çok faydalı olduğunu görecekler.” diye konuştu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, yeni bir uygulama başlatacaklarını evlere kitap servisine başlayacaklarını da kaydetti.   Başkan Özyiğit, “Kütüphanemizin sağlıklı hizmet verebilmesi için talep eden vatandaşlarımıza istedikleri kitapları Yenişehir Belediyesi olarak evlerine götüreceğiz. Aynı zamanda kitapları da dezenfekte edeceğiz. Kitapları dezenfekte eden bir cihazı satın aldık. Vatandaşlarımızın hijyen konusunda da hiçbir endişesi olmasın.  Evlere kitap servislerine başlayacağız.” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA