22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; Çamlıbel Esnafını Ziyaret Etti
   

Çamlıbel Mahallesi sakinleri ve esnafını ziyaret eden Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 29 Ekim’de hizmete açılması planlanan Mersin Millet Bahçesi’nin; bölgeye yeniden hareketlilik ve canlılık kazandıracağını ifade etti.

 
   

Çamlıbel Derneği Başkanı Hüseyin Karlıklı’nın da eşlik ettiği ziyaretinde; Akdeniz Belediyesi’nin Çamlıbel’e ilişkin projelerini anlatan Başkan Gültak; Mersin Millet Bahçesi’nin tamamlanıp hizmete girmesiyle birlikte Çamlıbel’in eski cazibesini kazanacağını; bölgenin ekonomik, spor, kültür ve sanat alanlarında da canlılık kazanacağını söyledi. Âşıklar Parkı’nı da esnaf ve vatandaşlarla birlikte gezerek, gördüğü eksiklikleri telefonla yetkililere bildiren Başkan Gültak, parkın aydınlatma, bakım, yenileme ve çevre düzenlemesinin belediye tarafından yapılacağını belirtti.
“Çamlıbel’e ilişkin hizmet ve projeleri hızlandırıyoruz”
Ziyareti hakkında bir değerlendirme yapan Başkan Gültak; Çamlıbel’in; Mersin’in kalbi olan semtlerden biri olduğunu ifade ederek; “Göreve gelir gelmez, Çamlıbel’e güzel bir Atatürk büstü ve meydan yaptık. Daha sonra Ulaştırma Bakanımızı Çamlıbel’e davet ederek, marinayı etüt projelerine eklettik. Çamlıbel’deki profesyonel balıkçılar Karaduvar’a geçecek; amatörler ve yatlar burada kalacak. Atatürk Parkı ile Millet Bahçesi arasında; mühendisler çalışıyor, büyük ihtimalle bir köprü de yapılacak. Bölgedeki çalışmaları hızlandırmaya çalışıyoruz” dedi.
“Parkların yenilenmesi için çalışmalar başlayacak”
Başkan Gültak, mahallede bulunan parklarda en kısa sürede çalışmalar başlatıp, aydınlatma, peyzaj ve çevre düzenlemesini en iyi şekilde yapacaklarının da altını çizerek; “Bulunduğumuz yol arasındaki her iki park da Akdeniz Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğundadır. Yarından itibaren Park Bahçeler Müdürlüğü’nden arkadaşlarımız gelip bu parklarımızda ışıklandırma, peyzaj ve ağaç budama çalışmalarını yapacaklar” diye konuştu.
“Çamlıbel’in de Nişantaşı gibi olmasını istiyoruz”
Kışla’nın da Millet Bahçesi Projesi’ne dâhil edildiğini hatırlatan Başkan Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Sayın Valimiz ile birlikte orada ortak bir proje yapıyoruz. Anıtlar Kurulu’na gerekli yazılar yazıldı, izinler alınacak. Restorasyon ve diğer projeler çizildikten sonra çalışma başlatılacak. Oradaki karakol da yenilenip tekrar hayata geçecek. Buraya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü taşıyacağız. Çevre Bakanlığımızdan söz aldık; bir gençlik merkezi de yapacağız. Kışla’nın için cıvıl cıvıl olacak, ziyaretçi sayısı artacak. Çamlıbel yeniden hareketlenecek. Bu hamle ile Kışla’yı da Mersin ve Çamlıbel’e kazandırmış olacağız. İstanbul’un nasıl ki ‘Nişantaşı’ varsa, Mersin’in en güzel yeri olan Çamlıbel’i de Nişantaşı gibi bir yere dönüştürmek istiyoruz.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA