22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Mersin ormanlarında reçine hasadı başladı
   

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Tarsus, Silifke ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüklerinde reçine hasadının başladığını bildirdi.

 
   

Mersin Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Orman Genel Müdürlüğünün planları çerçevesinde, endüstriyel alanlarda ve alternatif tıpta yoğun olarak kullanılan reçinede dışa bağımlılığı azaltmak ve üretimi artırmak için müdürlük çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Açıklamada, Tarsus Orman İşletme Müdürlüğü Çamalan, Gülek ve Karabucak Orman İşletme Şeflikleri, Silifke Orman İşletme Müdürlüğü Yeşilovacık Orman İşletme Şefliği ve Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü Büyükeceli Orman İşletme Şefliğinde, 2017-2021 yıllarını kapsayan 'Reçine Eylem Planı' kapsamında 2020 yılı için 55 ton reçine üretimi ihale edildiği belirtildi. İhaleyi alan firmanın, reçine üretim sezonu boyunca yaptığı reçine sağım çalışmalarını tamamladığı ve hasada başladığı kaydedildi.

 

Açıklamaya göre, ağacın dış kabuğunun soyulmasıyla elde edilen reçine, suda erimeyen yapısı ve ısıtılınca hemen erimesi sayesinde birçok üründe hammadde olarak kullanılıyor. Boya, cila, kozmetik gibi birçok sanayi alanının yanı sıra üründen; ağız, mide ve cilt sağlığı için alternatif tıpta da sıkça yararlanılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğünün, ormanlardan fadalanılabilirliği en üst seviyeye çıkararak ülke ekonomisine katkıda bulunmak için reçine üretiminin ilerleyen yıllarda da daha verimli bir şekilde devamını hedeflediği ifade edildi. 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA