22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

CHP’li Başarır: Toplanan Deprem Vergileri Nerede
   

CHP’li Ali Mahir Başarır: “ Deprem Vergisi Adı Altında Topladığınız 70 Milyar 895 Milyon Tl Nerede?

 
   
CHP Mersin Milletvekili ve PM Üyesi Ali Mahir Başarır. 21 yıldır toplanan deprem vergilerinin nereye harcandığını sordu. CHP’li Başarır, “İktidar, vatandaştan bir şekilde para toplama konusunda hünerli. Ancak o hüneri, topladıkları paraları amacına uygun olarak harcamakta gösteremiyor ya da göstermiyor” dedi. CHP’li Başarır konuya ilişkin şu açıklamaları yaptı: “Yaşadığımız o acı 17 Ağustos 1999 depreminin ardından bir defaya mahsus denilerek alınmaya başlanan ancak daha sonra 2002 yılında kalıcı hale getirilen deprem vergilerinden 70 milyar 895 milyon TL para toplandı. Haklı olarak hepimiz soruyoruz: Bu toplanan paralar nerede? Nereye kullanıldı? 21 yıldır cep telefonundan tutun internet hizmeti faturalarına kadar deprem vergisi alınmakta. Toplanan bu paralar amacına uygun olarak neden kullanılmıyor? Bu paralar dolaylı yollardan birilerine mi aktarılıyor? Tüm vatandaşlarımızın bunu bilmeye hakkı var. İktidardan birilerinin çıkıp bu konuda millete hesap vermesi gerekir. İktidar, vatandaştan bir şekilde para toplama konusunda hünerli. Ancak o hüneri, topladıkları paraları amacına uygun olarak harcamakta gösteremiyor ya da göstermiyor. Tüm dünyada depremler oluyor. Yakın zamanda dünyanın çeşitli yerlerinde 6.5 şiddetinden fazla 20 deprem gerçekleşti. Bu 20 depremde toplan 13 kişi hayatını kaybetti. Ülkemizde ise aynı şiddette bir deprem olduğunda ölüm sayısı çok ürkütücü. Sadece 24 Ocak’taki Elazığ depreminde 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. An itibarıyla İzmir depreminde ne yazık ki 85 vatandaşımız yaşamını yitirdi. Mevcut iktidarın gelişi güzel para toplamak için ortaya çıkardığı imar barışının zararlarını yaşadığımız İzmir depreminde gördük. Yüzbinlerce insan İzmir’de imar barışından faydalanarak ruhsat aldı. Kaç binanın sağlamlığı denetlendi? Deprem kader değildir. Depremle mücadele konusunda ciddi eksiklikler var. Deprem felaketi olmadan önce koruyucu tedbirleri alınması gerekir. Depremde ölüm gerçekleşiyorsa tedbirlerde eksiklik var demektir. Denetimlerin artırılması ve denetimi yapacak Jeofizik ve diğer mühendislere acil kadro yaratılması ve rant anlayışından uzak bilimsel veriler ışığında düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir.”  
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA