19:26  MTSO, ULUSLARARASı TEMASLAR VE SEKTÖREL ÇALıŞMALARA ODAKLANDı  22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU 

Atatürk, Mersin’de törenlerle anıldı
   

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82’nci yılında Mersin’de düzenlenen törenlerle anıldı.

 
   
Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte hem tören alanındakiler hem de caddelerdeki vatandaşlar 2 dakika boyunca Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Mersin’deki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreninin ilk bölümü Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Tören, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun, sabah saat 08.45’te Cumhuriyet Meydanına gelerek tören mangasını selamlamasıyla başladı. Törene, Vali Su’nun yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediye başkanları ile diğer protokol üyeleri, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali Su, Tuğamiral Gedik ve Başkan Seçer ile kamu ve özel kuruluşların temsilcileri Atatürk Anıtına çelenk sunduğu törende, saatler 09.05’i gösterdiği sırada sirenler çalmaya başladı. Sirenlerin çalmasıyla birlikte Mersin’de 2 dakika boyunca adeta hayat durdu. Tören alanındaki katılımcıların yanı sıra caddelerdeki 7’den 70’e tüm vatandaşlar, Atatürk için 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulundu. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, limandaki gemiler, balıkçı barınağındaki tekneler sirenlerini, motorlu araçlar klaksonlarını, lokomotifler de düdüklerini 2 dakika boyunca çalarak anmaya katıldılar. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde okunan İstiklal Marşı ile de Türk bayrağı önce göndere çekildi, daha sonra yarıya indirildi. Cumhuriyet Meydanındaki törenin ardından program Kültür Merkezinde devam etti. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce hazırlanan programda öğrenciler şiirler okurken, Atatürk’ü anlatan sinevizyon gösterimi ve Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi. İl Emniyet Müdürlüğünden anlamlı klip Öte yandan, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü de Atatürk için bir klip hazırladı. Ulu Önder Atatürk’e saygılarını göstermek için karada, denizde tüm güvenlik personelinin saygı duruşuna geçtiği klipte, özel harekattan deniz timlerine, trafik polisinden yunuslara kadar her birimden güvenlik görevlileri, Ata’ya saygılarını selam durarak gösterdi.  
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA