22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

BAŞKAN BOZDOĞAN’DAN ZOR GÜNLER GEÇİREN KAHVECİ, KANTİNCİ VE OKUL SERVİSÇİLERİNE DESTEK PAKETİ
   

Tarsus Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Başkan Bozdoğan, Pandemi sürecinin mağdurları kahveci esnafı, kantinciler ve okul servisçilerine destek vereceklerini de bildirdi. Başkan Bozdoğan, destek paketinin ayrıntılarını Ocak ayı içerisinde açıklayacak.

 
   
Tarsus Belediyesi 2021 yılı Ocak ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında gerçekleşti. Meclis, şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  Müdürlüklerden gelen maddelerin görüşüldüğü yeni yılın ilk meclisinde, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderlerin hesapların denetimi için yapılan gizli oylamada denetim komisyonuna meclis üyelerinden Aydın Polat, Gürbüz Günaştı, Ayla Oran Erciyas, Ali Şimşek ve Dursun Güler seçildi.  2021 yılı içerisinde gerçekleştirilecek, kültür, sanat, turizm ve spor faaliyetleri kutlanması ve anılması, sosyal projeler, çalıştaylar, kongreler, seminerler vb. organizasyonlarda kurum, kuruluş, STK ve özel kişilerle yapılacak sözleşme, anlaşma ve protokol imzalamak üzere Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a yetki verilmesine yönelik karar meclis üyelerince oy çokluğu ile kabul edildi.  Çocuk ve gençlerin kültür ve sanatla gelişmesini sağlamak adına Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Birliği'ne üye olunmasına ve yapılacak protokollerde Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan'a yetki verilmesi kararı ise oy birliğiyle komisyona sevk edildi.
Görüşülen maddelerin ardından Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, dilek ve temenni bölümlerinde Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek projeler ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.
Pandemi sürecinin mağdurları olan kahvecilere, kantincilere ve okul servisçilerine destekte bulacaklarını ifade eden Başkan Bozdoğan, “ Pandemi sürecinde zarar gören; kahveciler, kantinciler ve servisçilere sosyal hizmet yönetmeliğinden belediye desteklerini bu ay açıklayacağım. Bu arada uluslararası mülteci örgütünden çok büyük destekler alıyoruz. Gönderdikleri konteynerları tek tek yerleştiriyoruz. Battaniye, yatak, 3 bin tane çadır, on binlerce erzak, 2 bin adet sabun ve hijyen seti dağıtımını da gerçekleştireceğiz bu ay. Ankara’daki Mülteci Birliği’nin ofisindeki Akif Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çünkü Tarsus’un çok ihtiyacı vardı bunlara'' dedi.
 
SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MORAL ZİYARETİ DEVAM EDİYOR
 Pandeminin kahramanları sağlık çalışmalarına yönelik ger gün moral ziyaretlerinin devam ettiğini belirten Başkan Bozdoğan , “Her akşam ekibimiz eczanelere, hastanelere, özel hastanelere tek tek gidiyor. Onların moral seviyesini en yükseğe çıkarmak için elimizden geleni yapılıyor. Bu pandemi süreci en aza 1 yıl daha bizleri uğraştıracak. Bu konuyla ilgili olarak her şeyin 1 yıl sonrasını düşünerek çalışmalarımızı arttırarak yapmamız gerekiyor'' dedi. 
 
Bu ay 6 tane okuma salonunun tanzim mağazalarının açılışını gerçekleştireceklerini söyleyen Başkan Bozdoğan, '' Tarsus’un kaldırım düzenleme sağlamlaştırma çalışması bu ay başlayacak. Yine tüm köy ve mahalleler bu ay gezilip, sorunlar yerinden incelenecek. Eski dönemden kalma ve yağımı devam eden iki camimiz vardı, iki camii daha bitirdik ve dörde çıktı. Bunlar Bağlar Mahallesi ve Mithatpaşa Mahallesi’nde bulunan bu camilerin bu ay açılışını gerçekleştireceğiz. Sözün sadece bizim olması değil geçmiş dönemde de verilmiş olsa söz bizim sözümüzdür, lafını daha önce de söyledim ve gereğini de yapıyorum. At terapi ve at müzesi, yeni iş güvenliği ve iş sağlığı, sporcu sağlığı merkezi. Bunların projelerinin hepsi bitti, bunlar da ihaleye çıkıyor. Şöyle bütünüyle bir baktığınız zaman artık bu yıl söylenecek bir mazeret yok ne kadar pandemi süreci devam edecek de olsa biz sözümüzü bir an önce tutmak zorundayız, vatandaşa verdiğimiz her bir sözü tutacağız'' şeklinde konuştu.
 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA