22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

Tarhan ın çabası, yeşil alanın ticari alan olmasını engelledi
   

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın, Büyükşehir Belediye Meclisinde gösterdiği çabayla, ’park ve yeşil alan’ olarak işaretlenen denize sıfır alanın, ’ticaret ve konut’ alanına dönüşmesine engel olduğu bildirildi.

 
   

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mezitli Belediye Meclisinde park ve yeşil alan olarak işaretli parsele ilişkin görüşmelerde söz alan Başkan Tarhan, “1980 yılından beri devam eden bir olay. 41. yıla girdik. İlgili kişinin vekili arsa sahibinin söz konusu alanın yeşil alan olarak kalmasını istediğini belirtiyor. Madem arsa sahibi de böyle bir talepte bulunuyorsa bazı meclis üyelerinin yeşil alanı neden imara açmaya çalıştıklarını anlamıyorum” dedi. Söz konusu alanla ilgili Nazım Planda Mersin Büyükşehir Belediyesinin ve Uygulama İmar Planında Mezitli Belediyesinin yeşil alan olarak işaretlediğinin altını çizen Tarhan, “Bunlara karşın yapılan itirazlarla, farklı yollarla imara açılmak isteniyor. Eğer burası yeşil alan olmaktan çıkarılırsa konuyu hukuksal çerçevede çözmek için yargıya giderim” ifadelerini kullandı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de, Mezitli Belediyesi meclisinde yeşil alan için lehte oy kullanan meclis üyelerinin, Büyükşehir Belediye Meclisinde aleyhte tavır sergilemelerini anlayamadığını ifade ederek, “Durum çok net. Planlarda yeşil alan olan bir alanı, ekonomik olarak değerli bir alanı imara açıyoruz. O alan beş binlik planda ve binlik planda yeşil alan olarak gözüküyor. Komisyon görüşmeleri sırasında Başkan Tarhan’dan görüş istedik. 'Yeşil alan olarak kalsın' dedi. Ben de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görüşümü bu şekilde bildirdim” diye konuştu. 

Yapılan görüşmeler sonrası oylamada söz konusu parselin yeşil alan olarak kalmasına oy çokluğu ile karar verildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Her tarafın betonlaştığı çevremizde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinden büyük çoğunluğu çekimser ve hayır oyu kullanarak söz konusu parselin yeşil alan olarak kalmasını sağlamışlardır. Farklı partiden duyarlı başkan ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Söz konusu Mersinlilerin çıkarları olunca iş birliği ile ranta izin verilmeyeceğini en güzel şekilde gösterdik. Demek ki, istenirse oluyormuş. Umut ediyorum ki, bu tür birliktelikler diğer belediyelere de örnek olur ve bu gibi rant amaçlı dönüşümlere izin verilmez” dedi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA