22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Meski’den Kuraklık Tehlikesine Karşı Su Tasarrufu Uyarısı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, kuraklığın giderek arttığı, mevsim normallerinin hızla değiştiği bu günlerde su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi konusunda vatandaşları uyardı.

 
   

Türkiye ‘su fakiri’ olma yolunda ilerliyor

Türkiye'deki yer altı sularını analiz eden Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) yayınladığı haritada Türkiye ve Mersin’deki yer altı sularının ortalama seviyenin altında olduğu görüldü. Türkiye geneli olmak üzere Mersin de kuraklık riskiyle karşı karşıya olan kentlerden biri olarak açıklandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve NASA'nın yayınladığı haritalarla Türkiye'nin son dönemde yaşadığı kuraklık tehdidi üzerine WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) gerçekleştirdiği Su Riski Filtresi çalışmasına göre küresel ölçekte su riski yüksek 10 şehrin arasında Mersin de bulunuyor. WWF-Türkiye tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Su Riskleri” raporunda, “Türkiye'nin gelişen ekonomisi ve dünya ortalamasının üstünde seyreden nüfus artışı tatlı su kaynakları üzerindeki baskıyı artırıyor. Türkiye, yılda kişi başına düşen 1519 metreküplük su miktarı ile ‘su sıkıntısı çeken’ ülkeler arasında. Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye nüfusunun 2030’da 100 milyona ulaşacağını öngörüyor. Bu durumda, kişi başına düşen su miktarının yılda 1120 metreküp olması bekleniyor. Diğer bir deyişle; artan nüfusu, gelişen ekonomisi ve büyüyen kentleriyle Türkiye ‘su fakiri’ olma yolunda ilerliyor” denildi.

Su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu kullanılması hayati önem taşıyor

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların suyu daha tasarruflu kullanılması gerektiği belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan kuraklık riskine karşı su tasarrufu ve bilinçli su tüketimi büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin yer altı su kaynakları tükenebilir olduğundan su kaynaklarının bilinçli ve tasarruflu kullanılması hayati öneme sahiptir. Günlük hayatta yapılabilecek kolay tasarruf uygulamaları ile su kaynakları korunarak, tonlarca suyun boşa gitmesinin önüne geçilebilir. Hayatın her alanında uygulanabilecek su tasarrufu önlemleriyle gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakılabilir. Diş fırçalarken veya tıraş olurken muslukların kapalı kalması, damlayan musluk varsa tamir edilmesi, güneş enerjisinin belirli aralıklarla kontrol edilmesi, musluklara su tasarruflu aparat takılması, duş süresinin kısaltılması, yağmursularının sulama amaçlı kullanılması, arabaların kovaya doldurulan suyla yıkanması gibi önlemlerle ciddi su tasarrufu sağlanabilir.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA