22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

“Esnaf için pandemi mücbir sebep ilan edilsin, gençlerin KYK borçları silinsin”
   

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Mersin Şubesi, Vergi Haftasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. “Adaletsiz vergi sistemine hayır” diyen BES Şube Başkanı Murat Doğan, “Sermayedarlara cenneti, emekçilere cehennemi yaşatan vergi adaletsizliğine artık yeter diyor, vergide adalet istiyoruz” dedi.

 
   

Vergi Haftası nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan BES Şube Başkanı Murat Doğan, “Vergi Haftası’nın maliye emekçilerinin sorunları ve taleplerinin yanı sıra Maliye Bakanlığının demokratikleşmesi için bir mücadele zemini olarak görmüş, görmeye de devam etmektedir. Yurttaş devlet ilişkisi açısından bir turnusol görevi gören pandemi sürecinde dünyanın birçok ülkesinde açlık, işsizlik, yoksulluk akıl almaz boyutta artarak devam ediyor. Pandemiyi fırsata çeviren siyasal iktidar otoriter uygulamaları baskıları da artırmaktadır. Mevcut gidişata itiraz eden kim varsa baskıyla sindirilmeye çalışılmaktadır.  BES olarak bizler de büro emekçilerinin bu süreçte de artarak devam eden sorunlarının ve çözüm yollarının takipçisi olduk olmaya devam ediyoruz. Vergi haftasını yalanlar haftasına dönüştürülmesini kabul etmiyoruz. Bu yıl vergi haftası bir yıldır devam eden pandemi sürecinde kutlanıyor. Yıllardır ödedikleri verginin karşılığını pandemi sürecinde dahi alamayan milyonlarca yurttaşımıza verginin, kalkınmanın temeli olduğundan, vergi bilincinden bahsedilecek” ifadelerini kullandı.

“MALİYE BAKANLIĞI BİR ARPA BOYU İLERLEYEMEDİ”

Yapısal olarak en fazla değişikliğin Maliye Bakanlığı’nda gerçekleştiğini söyleyen Doğan, “Bütçe hazırlama yetkisinin bile elinden alındığı bakanlığın her geçen gün işlevi azalmaktadır. Bu hengâme arasında maliye emekçilerinin sorunlarına her geçen gün bir yenisi eklenmektedir. Yaşanan tüm yapısal değişimlerin bakanlığı bir arpa boyu bile ilerletmediği ortadadır. Maliye Bakanlığını yap-boz tahtasına çeviren bu anlayışa biran önce son verilmeli bakanlık Maliye Emekçilerinin söz ve karar sahibi olacağı bir anlayışla yeniden yapılandırılmalıdır. Maliye Emekçilerinin ve maliye hizmetlerinin bütünleştirilmesine dönük adım atılmalıdır” dedi.

“Gençlerin KYK borçları silinsin”

BES Mersin Şube Başkanı Murat Doğan taleplerini şu şekilde sıraladı:

“*Bakanlık’ta aidiyet ve üst kimlik oluşması için maliye hizmetleri sınıfı oluşturulsun, ek gösterge adaletsizliğine son verilsin!

*Kurum içi özel sınavlar periyodik hale getirilsin, herkesin kadrosunda çalışması sağlansın!

*Uzman kadroların görev tanımı yapılsın, başta inceleme yetkisi bu tanım içerisinde yer alsın!

*Bakanlıkta merkez/taşra ayrımına son verilsin!

*Bakanlık bünyesinde yapılan sınavlarda mü-lakat uygulamasına son verilsin!

*Maliye Emekçileri arasında ücret adaletsizliğine son verilsin!

*Anayasa’da yer alan vergilendirme ilkeleri, başta eşitlik ve adalet olmak üzere hayata geçirilsin, herkesten ödeme gücüne göre vergi alınsın!

*Emekçiler için nasıl gelir vergisi tarifesi uygulanıyorsa 1 milyon TL üzerinde serveti olanlar için artan oranlı servet vergisi tarifesi uygulansın!

*Her yurttaşımız, zorunlu ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir temel gelire kavuşturulsun!

*Gelir dağılımı adaletsizliğinin nedenlerinden biri olan dolaylı vergi uygulaması sınırlandırılsın!

*Emekçilerin maaşlarında açlık sınırı rakamları vergiden muaf tutulsun, yoksulluk sınırı rakamları en alt vergi diliminden vergilendirilsin, alt dilim %10 oranına çekilsin!

*Gençlerimizin KYK borçları silinsin, öğrencilere kredi değil burs verilsin!                                       

*Eğitim ve sağlık parasız olsun!

*Vergilerimiz pandemi ile etkin mücadele için harcansın!

*Kadına yönelik şiddetle etkin mücadele edilsin, sığınma evleri artırılsın!

*Zorda kalan küçük esnaf için pandemi mücbir sebep ilan edilsin, kapatılan işyerlerinde çalışırken mağdur olan emekçilerin kayıpları karşılansın!”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA