22:18  MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARABUCAK CADDESİ’Nİ YENİLEDİ  22:16  VALİ TOROS BAĞIŞ PROTOKOLÜ İMZALADI  22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET 

BOZDOĞAN :“EMEK, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE KADINLARIN YANINDAYIZ”
   

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 
   

 Bozdoğan mesajında şunları kaydetti: “1857’de Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kadın işçiler, insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları ve eşitlik için greve gittiler.  İstekleri temel insan haklarıydı: Çalışma saatlerinin kısaltılmasını, eşit işe eşit ücret verilmesini, emeklerinin karşılığının verilmesini, emekçi kadınların örgütlenebilmesini istiyorlardı.

Greve karşı çok sert önlemler alan dönemin Amerikan hükümeti 120 kadın işçiyi fabrikada sıkıştırarak diri diri yaktı, katletti. İnsanlık tarihinin bu kara günü, dünyanın dört bir yanındaki emekçi kadınlarca bir yas günü olmaktan ziyade birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak benimsendi.

Dünyanın bütün kadınları, insanca bir yaşam, insanca çalışma koşulları, eşitlik ve kadın emeği için canlarını veren kahraman 120 kadını hiç unutmadı. Her 8 Mart’ta onları andı.

Aradan geçen 164 yılda kadınlar çalışma yaşamında bazı hakları bedeller ödeyerek aldıysa da maalesef eşitsizlikler, emek sömürüsü, kadın emeğinin yok sayılması, kadının toplumsal yaşamdan dışlanması gibi sorunlar hâlâ güncelliğini koruyor.  Onun için kadınlar hayatın farklı alanlarında var olma, yaşama mücadelesi veriyor, bu uğurda bedeller ödüyor. Tarsus Belediye Başkanı olarak, kadınların mücadelesine yerel yönetimlerin bulundukları alandan omuz verebileceğini biliyor, belediyemizin çalışmalarını bu bilinçle yönlendirmeye gayret ediyorum. Kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda görünür olması, emeklerinin görünür olması ve emeklerinin değerini bulması, kadınların ekonomik olarak ailesine ya da bir erkeğe bağımlı olmadan yaşayabilmesi önemlidir. Tarsus Belediyesi’nin desteğiyle kadınlarca kurulan Emekçi Kadınlar Kooperatifi bu bilinçle çalışmaktadır. Kadınların üretmesini, kadınların emeğinin görünür olmasını, kadınların kimseye muhtaç olmadan yaşamını sürdürmesini hedefleyen kooperatife her aşamada destek veriyoruz. Kooperatif sayesinde kadınlar hem üretiyor, emeklerini değere dönüştürüyor, hem de örgütleniyor, dayanışma sergiliyor, toplumsallaşıyor.

Tarsus Belediyesi bünyesinde kurduğumuz Yaşam Merkezi de her yaştan, her gelir grubundan kadının toplumsallaşmasını, dayanışmasını sağlıyor. Kadınlar bu merkezde sanat eğitiminden dil eğitimine kadar birçok alanda kişisel gelişimini sağlıyor. Kadınların emek, eşitlik ve özgürlük mücadelesine sunulan her desteğin, ülkemizde ve dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına, kadına yönelik ayrımcılık ve eşitsizliklerin kaldırılmasına, kadının bedenini ve ruhunu hedef alan erkek şiddetinin önlenmesine destek vermek anlamına geleceğini biliyoruz.

Tarsus Belediyesi olarak bundan sonra da kadınların toplumsallaşması, örgütlenmesi, dayanışması, güçlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için yapmamız gerekenleri, kadınlarla birlikte planlayıp kadınlarla birlikte hayata geçireceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, başta 8 Mart 1857’de ABD’de katledilen 120 kadın işçi olmak üzere bugüne kadar kadınların emek, özgürlük ve eşitlik mücadelesinde hayatını kaybeden tüm kadınların anısı önünde saygıyla eğiliyorum.”

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA