22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Yenişehir’de kadınlara ücretsiz sağlık taraması
   

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri ve Özel Akademi Hastanesi işbirliği ile sosyal güvencesi olmayan 50 kadına ücretsiz meme kanseri taraması yapıldı.

 
   

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ilçedeki 40 yaş üstü 50 kadına, ücretsiz sağlık taraması yapıldı. Yenişehir Belediyesi Muhtarlık Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarının tespit ettiği ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan 50 kadın, Özel Akademi Hastanesi’nde 10 kişilik gruplar halinde sağlık taramasından geçti.  Ücretsiz sağlık taramasından memnun kalan kadınlar Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğt’e, Yenişehir Yaşam Gönüllülerine ve taramanın yapıldığı Akademi Hastanesi yetkililerine teşekkür ettiler.   Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk,  geçtiğimiz yılda imkânı olmayan 40 kadına ulaşarak taramalarını yaptırdıklarını,  iki kadında kitle tespit edildiğini ve tedavilerinin yapıldığını söyledi.  Öztürk, “Biz, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri olarak Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in destekleriyle Akademi Hastanesi ve Lions grupları ile iki yıldır bu çalışmayı sürdürüyoruz. Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle göğüs kanserinin önemini vurgulamak ve imkânı olamayan kadınlara göğüs kanseri taraması yaptırıyoruz. Geçen yıl 40 kadınımıza ulaştık bu yıl 50 kadına ulaştık.  Geçen yıl iki kadın arkadaşımızda kitleler ortaya çıkmıştı bunların erken tedavisine başlandı ve tedavileri Akademi Hastanesi tarafından da karşılandı” dedi.

“Katkı sunduğumuz için mutluyuz”

Yenişehir Belediyesi Muhtarlar Müdürlüğü ve mahalle muhtarları aracılığı ile kadınlara ulaştıklarını anlatan Öztürk,  “İmkânları olamayan 40 yaş üstü kadınlarımızı taramaya getiriyoruz ve tedavilerinde ufakta olsa bir katkı sunduğumuz için seviniyoruz. Kadınların sağlık yönünden böyle taramalardan haberleri olmuyor, 40 yaş üstünde ve belirli aralıklarda bu taramaları yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu. Sağlık taramasından geçen Nilgün Soydan ise, “Yenişehir Belediyesi, Yenişehir Yaşam Gönüllüleri, Akademi Hastanesi’nde bizler için mamografi taraması yaptırdıkları için teşekkür ediyorum. Daha önce böyle bir tarama olmamıştım bu çalışmada emeği geçenlere arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi. Yenişehir Yaşam Gönüllüleri ayrıca daha önce kuaföre gidememiş 50 yaş üstü kadınları da tespit ederek, cilt ve saç bakımlarını yaptırdı. Yenişehir Yaşam Gönüllüleri Başkanı Yasemin Öztürk, sosyal sorumluk projelerine devam edeceklerini ifade etti.

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA