22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

Kırılgan İmge Sergisi açıldı
   

Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde hazırlanan Kırılgan İmge Güncel Sanat Sergisi açıldı. Yenişehir Belediyesi 3 ay önce açtığı sanat galerilerinde 90 sanatçının 230 eserini sergileyerek, pandemi kuralları dâhilinde 2 bin ziyaretçiyi ağırladı.

 
   

Mersin Yenişehir Belediyesi sanat galerilerinde sanatçıları sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Resim, heykel, video, enstalasyon ve performans gibi güncel sanat medyumlarından oluşan Kırılgan İmge sergisi kapılarını açtı. Sergiye, kadınlara yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farklı bakış açılarıyla çeşitli yorumlar getiren 22 sanatçı, 50 eserle katıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan Kırılgan İmge sergisinin açılışına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve KKTC Mersin Başkonsolosu Zelihe Mendeli de katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Başkan Özyiğit ‘Sanat galerileri boş kalmadı’

Sanat galerilerinin açıldığı günden bu yana boş kalmadığına dikkat çeken Başkan Abdullah Özyiğit, “Kırılgan İmge sergisi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimiz kapsamında düzenlediğimiz kadına şiddeti ve kadının ötekileştirilmesi unsurlarını taşıyan 22  sanatçının 50  kadar eserini barındırıyor. Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekan’ sergisi ve Frekans A sergisinden sonra bu bizim galerilerimizdeki üçüncü sergimiz.  Bu sergimizden çok daha farklı bir etkileşim aldığımı söyleyebilirim. Mersinli ve Yenişehirli hemşehrilerimi buraya davet ediyorum.” dedi.

Başkan Seçer, “Sergiden çok etkilendim”

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinin pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerle çok aktif rol oynadığını ifade eden ve Başkan Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Sergide gerçekten çok güzel eserler var. Özgün eserler var. Çok yaratıcı. Çalışma yapan arkadaşlarımızın da yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini aldık. İnsan zekâsı çok muazzam gerçekten. İnsan zekasının sanata yansıması çok anlamlı. Çok etkilendiğimi söyleyebilirim bu sergiden. Atatürk Kültür Merkezi Yenişehir Belediyemizin uhdesinde. Son zamanlarda pandemiye rağmen sanatsal faaliyetlerde çok aktif rol oynayan bir yer. Fiziki koşullar açısından da son derece uygun bir yer. Umut ediyoruz ki pandemi sona erer ve burada çok daha güzel etkinlikler olur. Abdullah Başkana da bu anlamda teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün bir bayram havasında kutlanması gerekirken maalesef cinsiyet eşitliği konusunda Türkiye’nin dünya sıralamasında geride olduğunu biliyoruz. İnşallah, umarım yakın gelecekte Türkiye’de güzel günler olacaktır, aydınlık günler olacaktır. Yenişehir Belediyesi’nin Kırılgan İmge sergisine destek vermesi takdire değer. Sanatçıların da ellerine sağlık.” Sanatseverler, kadına yönelik şiddete ve cinsiyet eşitsizliğine karşı farkındalık yaratan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergiyi 9 Nisan tarihine kadar ziyaret edebilecek.

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA