22:30  VALİ TOROS MEZİTLİ’DE...  20:15  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADINLARA PİLATES KURSU  20:15  TOROSLAR ZABITASI’NDAN ÜRETİM DENETİMİ DEVAM EDİYOR  20:14  VALİ TOROS, ŞEHİTLİK PROGRAMINDA  20:13  SEÇER’LER, ‘SESSİZ MİRASIN SESİ’ SERGİSİNE KATILDI...  22:02  TOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET 

Büyükşehir’den Ağaçlara Bahar Bakımı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kış aylarının sona ermesinin ardından kent genelinde sürdürdüğü çalışmalarına hız verdi. Ekipler, kent genelinde budama çalışmalarına devam ediyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte başlatılan çalışmalar ile ağaçların gençleştirme budaması yapılarak yaz aylarına hazırlanması sağlanıyor.

 
   

Büyükşehir yeşili koruyor

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri, Erdemli ilçesi Arpaçbahşiş Mahallesi 211’inci Cadde’de yol kenarında bulunan çınar ağaçlarının budama çalışmasını yaptı. Caddede çalışmalar, 1 kovalı araç, 1 kamyon, 1 kepçe ve 8 personel ile gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 yıllık çınarlar gençleştiriliyor

Budama ekipleri sorumlusu Orman Mühendisi Zeliha Mecit, ağaçların yol güvenliğini tehdit ettiğine dair çok fazla şikayet aldıklarını ifade ederek, hem yol ve yaya güvenliğini sağlamak hem de ağaçların gençleştirilmesi amacı ile ağaçlarda budama yaptıklarını dile getirdi. Yol kenarında bulunan çınar ağaçlarının 50 yaşında olduğuna dikkat çeken Mecit, “Burada bulunan çınarlar yaklaşık 50 yıl önce dikilmiş olup yol kenarında çok güzel bir yapı oluşturmuşlar. Vatandaşlar bu durumdan oldukça keyif alıyorlar ancak ağaç dallarının çok aşağılara sarkmış olmasından dolayı yaya trafiğini ve araç trafiğini belli noktalarda engelliyorlardı. Bununla alakalı olarak vatandaşlarımızdan bazı şikayetler almaktaydık. Bu şikayetlerin giderilmesi için budama çalışması ile ağaçları sağlıklı hallerine devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Budama faaliyetleri boyunca yol ve yaya güvenliğine dikkat eden ekipler, budama yapılan alanlarda uyarıcı levha ve işaretler ile yayaların ve araçların trafik güvenliğini de sağladı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA