22:02  ITOROSLAR BELEDİYESİ’NDEN ÇOCUKLARA TATİL HEDİYEDİ  22:01  CHP’LI ÖZDEMIR: 11 İLDE ÇOCUK İZLEM MERKEZI YOK, ÇOCUKLAR İKINCIL TRAVMAYA AÇıK  19:02  MEZİTLİ BELEDİYESİ’DEN YAYLALARDA HİZMET SÖZÜ  19:01  BAŞKAN YILDIZ, AKDENİZ ULUSLARARASI TEKSTİL FUARI’NDA  19:01  YENIŞEHIR’DE SERTIFIKA TÖRENI  01:31  MERSIN CHP’DEN KESK’E DESTEK  00:31  DUDU İREM TOROS’YAN HUZUREVİNE ZİYARET  18:47  VALİ TOROS, TARSUS OSB TOPLANTISINDA  18:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN MOBİLYA USTALARI  20:52  CHP’DEN BURS TEPKISI  20:51  EMEKLILER KARARLı  21:12  TOROSLAR’DA KURTULUŞ KUPASI COŞKUSU  21:11  VALİ TOROS’TAN OKUL MÜDÜRÜ KARA’YA ZİYARET  21:11  BAŞKAN TUNCER’DEN10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI  21:10  BAŞKAN SEÇER’DEN MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ’NE ZİYARET  23:19  ULUSAL UMKE HAFTASı KUTLANıYOR  23:18  BAŞKAN ÖZYIĞIT, ŞAMPIYON SPORCULARLA BULUŞTU  22:40  SAHNE KADıN GAZETECILERIN  22:36  YENIŞEHIR BELEDIYESININ İNGILIZCE KURSU BAŞLADı  22:32  BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSAL MAHALLERE ŞENLIK COŞKUSU 

BAŞKAN BOZDOĞAN KÖYLÜ KADINLARIN İSTEĞİNİ GERİ ÇEVİRMEDİ
   

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, kırsal alanlardaki temel ihtiyaç ve sorunları yerinde tespit etmek ve çözmek için gerçekleştirdiği köy gezileri sırasında kendisinden hamur makinası talep eden kadınların bu isteğini geri çevirmedi.

 
   

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın köy gezilerinde sözünü verdiği hamur yoğurma  makineleri merkez noktalara dağıtılmaya başlandı. Belediye olarak her zaman ve her koşulda vatandaşın yanında olduklarını belirten Belediye Başkanı Bozdoğan “ Hamur makinesinin ardından üzüm ve salça makinelerinin dağıtımına da başlayacağız” dedi. Ova ve kırsal mahallelerde kadınlardan gelen talepler üzerine harekete geçen Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, başkan Bozdoğan’ın talimatıyla yaptığı çalışmalar kapsamında İlk olarak Kaburgediği mahallesinde hamur makinesini köylülere teslim ederek işe başladı. Yapılan talepler doğrultusunda dağıtımlar yapılmaya devam edilecek.

BOZDOĞAN; “ TOPLUMA DAHA SAĞLIKLI VE DAHA ÜRETİCİ KADINLAR KAZANDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Sorunlara hızlı çözümler üreten başkan Bozdoğan;” kırsal alanlarda yaşayan kadınlarımızın hayat şartları şehirde yaşayan kadınlarımızdan daha zor, bu zorluklardan birisi de ekmek yapmanın zorluğudur. Bu doğrultuda köy gezilerimiz sırasında bizlerden hamur yoğurma makinası talep eden kadınlarımızın bu ihtiyaçlarını karşılıksız bırakmadık ve hamur makinaları alarak köylülerimize teslim etmeye başladık. Kadınlarımız için oldukça zahmetli olan hamur yoğurma işlemi fiziki olarak zor ve zahmetli olması nedeniyle sırt ağrısı, boyun ağrısı veya eklem ağrısı gibi rahatsızlıklar yaratmanın yanı sıra hamur yoğurma işinin çok vakit alması da ayrı bir problem yaratıyor. Tüm bu problemlere çözüm olabilmek ve topluma daha sağlıklı daha üretici kadınlar kazandırabilmek için çalışıyoruz bu doğrultuda gerekeni yapıp kadınlarımızı desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Köylü kadınlar, en büyük sorunlardan biri olan hamur yapma problemlerine çözüm sunduğu ve isteklerini karşılıksız bırakmadığı için başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

 

 

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2026 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA